Foto: Marc Barnils

Sóc en Jordi Folch Dàvila. Vaig néixer a Barcelona el 1976.

Gràcies a l’afició del meu pare per la fotografia vaig començar a fer fotografies quan encara era un nen, amb una vella Rolleiflex de mig format.

Vaig estudiar Imatge i So a l’EMAV de Barcelona i, més tard, em vaig especialitzar en Fotoperiodisme a l’escola GrisART.

Durant uns mesos vaig ser a Anglaterra perfeccionant l’anglès i allà vaig fer les meves primeres col·laboracions a la premsa local, al Warminster Journal.

Més tard vaig començar a treballar per a La Vanguardia Ediciones i totes les seves revistes i suplements. Aquesta tasca em va donar l’oportunitat de treballar per a la revista Interiores, una de les revistes de decoració més notòries de l’estat espanyol i d’Amèrica Llatina.

Durant molts anys vaig compaginar els reportatges d’interiorisme amb els de viatges, retrats i gastronomia a revistes com Quèfem?, Historia y vida, Descobrir Catalunya, Playboy, Súpers, Foodie Culture Barcelona, RACC o diverses guies de viatges.

Més tard vaig esdevenir cap de fotografia de l’agència Engels & Volkers, una oportunitat que em va permetre especialitzar-me en la fotografia de cases de luxe i conèixer multitud d’arquitectes, constructors i interioristes. Aquest fet em va permetre continuar la tasca de fotògraf com a freelance.

Actualment treballo per a diverses firmes relacionades amb el món de l’arquitectura, l’interiorisme i la decoració (Vilablanch, Mínim, Bulthaup, Azul Acocsa, Bonavista, Bauhaus, Alcampo, Roldán Berenguer o Nexdom) i per a agències immobiliàries de luxe (Lucas Fox, VDB o Kretz, aquesta darrera amb molt èxit a França pel seu reality a Netflix “Negocio Familiar”).

Segueixo publicant reportatges a revistes d’interiorisme, tant en paper com en digital, com ara AD, Interiores, El Mueble, Hola o Houzz (la plataforma online líder en  el sector del disseny, l’arquitectura, la  decoració i les reformes de la llar). Els meus reportatges han estat editats a països com el Japó, Singapur, Estats Units, Itàlia, França, Alemanya, Gran Bretanya, Nova Zelanda o Austràlia.

L’any 2022 vaig ser finalista als premis LUX de fotografia d’arquitectura i interiorisme.

Un dels motors de la meva vida, a banda de la meva família, és la passió per la feina ben feta.

Les meves fotografies en són una bona mostra.